Scones
Testade för ett tag sedan ett annorlunda recept på scones med youhurt och morötter som bakas i muffinsformar... de blev riktigt saftiga och goda, man kunde nästan äta dem utan smör, så tror jag ska baka dem igen snart. Dock blev de något kladdiga och klibbade fast lite i formen, så tror jag ska ha dem lite längre i ugnen nästa gång. Hittade receptet här http://linnlowes.com/2012/october/scones-med-morot-yoghurt.html och kopierar inte det här under
Recept. Ca 10st
75g smör
4dl naturell yoghurt
6dl vetemjöl
4tsk bakpulver
1tsk salt
3/4dl socker
3tsk kanel
2st rivna morötter (2-3dl)
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna först.
Bita smöret och smula i med hjälp av fingrarna.
Blanda de torra ingredienserna först.
Bita smöret och smula i med hjälp av fingrarna.
Skala & riv morötterna - Blanda ihop med yoghurten.
Vänd ner morotsmeten med resten.
Lägg i ca 3/4 av muffinformen. Grädda i ugn - 250c i 10-12min.
Strö på pumpakärnor när muffinsen fortfarande är varm.