trixpysselofix.blogg.se

En pysselblogg fylld av kreativa skapelser, idéer och annat smått och gott.

Cupcake-mani: Kladdkakemuffins med chokladkräm och dumlefluff

Publicerad 2013-02-01 14:14:39 i Gott,

 
 
 
Har blivit lite tokig  på det här med cupcakes på sistone. Här är de senaste: Kladdkakemuffins med chokladkräm och dumlefluff. De var ganska enkla att göra, saftiga och goda, och för en gångs skull lyckades jag med dumlefluffen utan att den skar sig. VIKTIGT att INTE KOKA grädden utan bara värma den + att låta den stå i kylen ÖVER NATTEN, inte bara någon timme. Ska även testa denna fluff nästa gång jag gör dumlecupcakes... Receptet på muffinsarna har jag tagit härifrån och receptet på dumlefluffet härifrån
 
 
De här fina muffinsformarna köpte jag på Lagerhaus för 39 kr.
 
 
RECEPT
Till ca 12 st

Smet:
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl

Smält smöret. Vispa ägg och socker. Tillsätt de övriga ingredienserna till äggsmeten. Blanda till sist i det smälta smöret. Fördela smeten i muffinsformar. Använd gärna ganska kraftiga formar eller sätt formarna i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 200°c i ca 10 minuter.
 
 
Chokladkräm:
50 g smör
1,5 msk mjöl
0,5 dl socker
1,5 msk kakao
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
 
Smält smör till fyllningen, tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör till en smet. Tillsätt mjölk och grädde och koka tills smeten tjocknar (det tar några minuter). Rör hela tiden, så att krämen inte bränner fast.

När chokladmuffinsen är klar sjunker de ihop en aning och det blir som en liten grop i varje muffins. Klicka en sked chokladkräm i varje grop. Låt muffinsen svalna i kylen, de är faktiskt godast om de får stå till sig ett tag.
 
 
Dumle fluff: 
3 dl vispgrädde 
180 g dumlekolor (jag tog 18 st)

Värm grädden och rör i dumlekolorna så att dom smälter. Det går fortare om man vispar lite. (OBS: Grädden ska helst INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen.) Kyl ner i kylskåpet över natten (det är viktigt att den står över natten, annar skär sig grädden när man vispar). När blandningen har blivit helt kall är det bara att vispa upp. Spritsa sedan ut fluffen på muffinsen (som fått svalna).
 
 
Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela