Dumlecupcakes
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4021113/images/2013/cupcake_50f55ef59606ee2e9341340b.jpg)
Mamma fick en ny muffinsform i julklapp, med små piggar i att sätta goda fyllningar på. Vi ville testa den, och jag kom på att vi skulle göra dumlecupcakes. Sagt och gjort, jag hittade ett recept på den här bloggen http://ninna77.blogspot.se/2011/08/dumle-cupcakes.html och ett frostingrecept här http://svenska.yle.fi/recept/2012/04/22/brownie-cupcakes-med-chokladfrosting , och bakade dessa godingar. Kopierar in receptet här nedan:
Dumle cupcakes
Muffins:
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
12 dumlekolor
Gör så här:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser (för att undvika klumpar) och blanda sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda väl.
Lägg lite smet i botten på alla 12 muffinsformarna. Lägg sedan ner en dumlekola i varje form. Fyll sedan på med resten av smeten.
Grädda i ca 10 min på 200 grader.
Muffins:
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
12 dumlekolor
Gör så här:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser (för att undvika klumpar) och blanda sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda väl.
Lägg lite smet i botten på alla 12 muffinsformarna. Lägg sedan ner en dumlekola i varje form. Fyll sedan på med resten av smeten.
Grädda i ca 10 min på 200 grader.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/4021113/images/2013/cupcake15_50f5779ee087c3700b0eaf46.jpg)
De blev riktigt fluffiga och härliga, det behövdes nästan ingen frosting... men här kommer receptet på den ändå!
Chokladfrosting
120 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
150 g mjukt smör
150 g florsocker
Gör så här: Smält chokladen i en värmetålig skål mikron – ca 30 sekunder i taget, rör om emellan och låt svalna medan du vispar smör och florsocker. Tillsätt den smälta chokladen under vispning och vispa slät. Om frostingen verkar för lös för att spritsa kan du sätta till lite mera florsocker.
Börja med att spritsa ute på kanten och cirkla inåt!
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/4021113/images/2013/cupcake6_50f57841e087c370048ae963.jpg)
Så här såg de ut inuti. Smaskens! Men mycket mer än en orkar man nog inte... ;)