trixpysselofix.blogg.se

En pysselblogg fylld av kreativa skapelser, idéer och annat smått och gott.

Höstväska

Publicerad 2013-10-28 19:54:51 i Textil,

En väska som jag gjorde när jag gick i högstadiet. Stickade den först av ett lösspunnet flerfärgat garn (det såg ut som jag höll på att sticka julklappssäck, lite roligt när jag satt i skolan på rasterna och folk undrade vad jag höll på med ;)) och sen tovade jag ihop den i tvättmaskinen. Löven gjorde jag på syslöjden när vi provade tekniken nålfiltning.

 
 
 
 
 
 

Cakepops

Publicerad 2013-10-13 12:00:00 i Gott,

 
Senast jag bakde muffins var det några som gick sönder. Då passade syrran på att göra cakepops (eller som lillebror säger: "pop cakes" eller "coco pops"). Det är väldigt smidigt med cakepops, tycker jag, för det är så enkelt att slänga ihop.
 
Cakepops
 
Ingredienser
 
Några misslyckade cupcakes, sockerkaka eller liknande
Philadeliphiaost
Kakao
Socker
Den blockchoklad man gillar bäst: vit, ljus, eller mörk
grillpinnar, klubbpinnar, sugrör eller liknande
 
Gör såhär
 
Smula ner kakan i en skål. Blanda i philadelohiaost (smaka av och lägg i extra socker och kakao om det behövs) tills det går att forma små bollar av smeten. Smält lite av chokladen. doppa änden av pinnen i chokladen och stick in i kaksmetbollen (detta för att "limma" pinnen till bollen). Låt stå i kylskåp till chokladen och kakbollarna stelnat. Smält resten av chokladen. Doppa bollarna i chokladen och sätt sedan pinnarna i en bit frigolit eller kartong liknande. Strö på strössel innan chokladen hunnit stelna. Ställ i kylskåp ca 30 minuter. Klart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Favorit i repris: Dumlecupcakes med dumlegrädde

Publicerad 2013-10-11 14:00:00 i Gott,

 
 
Testade att göra om mina dumlecupcakes, den här gången med "dumlefluff" som topping. Receptet på cupcakesen hittade jag här. Jag gjorde minicupcakes den här gången, och jag tycker nästan att det blir bättre än normalstora eftersom dumlen som man lägger inuti är större i förhållande till muffinsen. Dessutom får man ju äta flera om de är mindre...
 
Dumle cupcakes (ca 12 stycken vanliga eller dubbelt så många minicupcakes)

Muffins: 
75 g smör 
1 dl mjölk 
2 ägg 
2 dl socker 
3½ dl vetemjöl 
4 msk kakao 
2 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
12 dumlekolor 

Gör så här: 
Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser (för att undvika klumpar) och blanda sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda väl. 
Lägg lite smet i botten på alla 12 muffinsformarna. Lägg sedan ner en dumlekola i varje form. Fyll sedan på med resten av smeten. 
Grädda i ca 10 min på 200 grader.
 
Dumlefluff: 
3 dl vispgrädde 
180 g dumlekolor (jag tog 18 st)

Värm grädden och rör i dumlekolorna så att dom smälter. Det går fortare om man vispar lite. (OBS: Grädden ska helst INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen.) Kyl ner i kylskåpet över natten (det är viktigt att den står över natten, annar skär sig grädden när man vispar). När blandningen har blivit helt kall är det bara att vispa upp. Spritsa sedan ut fluffen på muffinsen (som fått svalna).
 
 

Recept: Citroncupcakes med honungsfrosting

Publicerad 2013-10-09 19:39:45 i Gott,

 
 
Testade ett nytt cupcake-recept för ett tag sedan: citroncupcakes med honungsfrosting. Jag hittade receptet här .  Cupcakesen bryter av lite från alla dessa olika chokladmuffins som jag brukar baka. (För den som gillar choklad kan jag tipsa igen om detta recept http://trixpysselofix.blogg.se/2013/january/nutella-brownie-oreo-cupcake-med-nutella-frostning.html : chokladchock!). Jag är nöjd med receptet, men nästa gång ska jag ta mindre smör i frostingen - det blev lite smörkrämskänsla över det, men annars var det uppfriskande med citron i muffinsen och honung i frostingen. Tycker också att det blev bra att göra minicupcakes, då det annars kanske skulle bli lite för mäktigt. Kopierar in receptet här under:
 
Citroncupcakes med honungsfrosting (ca 12 normalstora eller dubbelt så många minicupcakes)

Ingredisenser 

Botten

3 ägg 
2,5 dl strösocker 
1 tsk vaniljpulver 
3 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
0,5 tsk salt 
70 g smör 
1 dl mjölk 
1 citron, saft och zest 


Honungsfrosting

1 äggvita 
3/4 dl strösocker 
300 g smör, rumsvarmt 
0,5 tsk vaniljpulver 
1 dl flytande honung 

Gör så här 

1. Bottnar
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver med elvisp eller köksassistent tills smeten är fluffig och vit.

3. Sikta mjöl, bakpulver och salt ner i en skål. Smält smöret och låt det svalna.

4. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt ingredienserna genom att varva mjölk, smör och mjölblandning. Avsluta med citronzest och -saft.

5. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna ungefär till hälften.

6. Grädda i cirka 12 minuter. Tryck på en kaka, studsar den tillbaka så är den klar.

7. Ställ bottnarna på ett galler och låt dem svalna.

8. Honungsfrosting
Ställ en skål över en kastrull med sjudande vatten.

9. Häll i äggvita och socker och vispa för hand tills sockret har lösts upp.

10. Ta skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen blivit dubbelt så stor.

11. Klicka i smöret under vispning lite i taget tills konsistensen är mjuk och smidig. Rör sist ner vaniljpulver och honung.

12. Spritsa eller bred frosting på bottnarna och garnera med lite honung.

 

 
 

Ny stil

Publicerad 2013-10-06 21:56:55 i Smycken,

Halsband med pärlor i form av gröna stenkulor och egentillverkade pärlor av en gammal weekdayplastpåse.
 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela