trixpysselofix.blogg.se

En pysselblogg fylld av kreativa skapelser, idéer och annat smått och gott.

Recept: Citroncupcakes med honungsfrosting

Publicerad 2013-10-09 19:39:45 i Gott,

 
 
Testade ett nytt cupcake-recept för ett tag sedan: citroncupcakes med honungsfrosting. Jag hittade receptet här .  Cupcakesen bryter av lite från alla dessa olika chokladmuffins som jag brukar baka. (För den som gillar choklad kan jag tipsa igen om detta recept http://trixpysselofix.blogg.se/2013/january/nutella-brownie-oreo-cupcake-med-nutella-frostning.html : chokladchock!). Jag är nöjd med receptet, men nästa gång ska jag ta mindre smör i frostingen - det blev lite smörkrämskänsla över det, men annars var det uppfriskande med citron i muffinsen och honung i frostingen. Tycker också att det blev bra att göra minicupcakes, då det annars kanske skulle bli lite för mäktigt. Kopierar in receptet här under:
 
Citroncupcakes med honungsfrosting (ca 12 normalstora eller dubbelt så många minicupcakes)

Ingredisenser 

Botten

3 ägg 
2,5 dl strösocker 
1 tsk vaniljpulver 
3 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
0,5 tsk salt 
70 g smör 
1 dl mjölk 
1 citron, saft och zest 


Honungsfrosting

1 äggvita 
3/4 dl strösocker 
300 g smör, rumsvarmt 
0,5 tsk vaniljpulver 
1 dl flytande honung 

Gör så här 

1. Bottnar
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver med elvisp eller köksassistent tills smeten är fluffig och vit.

3. Sikta mjöl, bakpulver och salt ner i en skål. Smält smöret och låt det svalna.

4. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt ingredienserna genom att varva mjölk, smör och mjölblandning. Avsluta med citronzest och -saft.

5. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna ungefär till hälften.

6. Grädda i cirka 12 minuter. Tryck på en kaka, studsar den tillbaka så är den klar.

7. Ställ bottnarna på ett galler och låt dem svalna.

8. Honungsfrosting
Ställ en skål över en kastrull med sjudande vatten.

9. Häll i äggvita och socker och vispa för hand tills sockret har lösts upp.

10. Ta skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen blivit dubbelt så stor.

11. Klicka i smöret under vispning lite i taget tills konsistensen är mjuk och smidig. Rör sist ner vaniljpulver och honung.

12. Spritsa eller bred frosting på bottnarna och garnera med lite honung.

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela