trixpysselofix.blogg.se

En pysselblogg fylld av kreativa skapelser, idéer och annat smått och gott.

Flugsvampvärmeljushållare

Publicerad 2012-12-30 09:36:35 i Inredning,

 
 
Fem ord i ett - "Flugsvampvärmeljushållare". Fick den här obeskrivligt söta värmeljushållaren av min praktikplats nu när jag slutade innan jul. Så gulligt av dem och en så fin present! För den som är intresserad kollade jag och de finns bland annat att köpa här: http://shop.textalk.se/se/article.php?id=9851&art=13849049 . 
 
 
Jag älskar ljushållare och lyktor och levande ljus i alla de slag, och den här lilla svampen med en liten tomte på får en att känna sig som om man just tagit ett kliv in i en Elsa Beskow-saga. Julstämning på hög nivå!
 

Stjärngirland

Publicerad 2012-12-29 16:12:07 i Pyssel,

 
Den här girlanden är gjord av värmeljus-formar som jag klippt till stjärnor och satt ihop till en kedja tillsammans med öglor av ståltråd och med pärlor. Återvinning!
 
 

Mer julgranspynt

Publicerad 2012-12-28 14:59:18 i Pyssel,

 
Förra året köpte jag en rosa julgran i julklapp till min man (ja, han hade faktiskt önskat sig den!), och nu i år fick jag för mig att skaffa lite passande pynt till den. Det blev bland annat små snögubbar (se förra inlägget), flätade korghjärtan och virkade snöflingor.
 
 
Rosa och vita flätade hjärtan. en modell för hur man gör detta kan hittas här exempelvis här http://craftandcreativity.com/blog/2011/12/08/flatadehjarta/ . 
 
 
Jag virkade även snöflingor efter ett mönster som jag hittade på den här sidan : http://attic24.typepad.com/weblog/crochet-snowflake.html . 
 
 
Efter att jag virkat några snöflingor i olika storlekar (olika virknålsstorlekar) stärkte jag dem. Jag kokade 2 dl vatten och 2 dl socker som sedan fick svalna. Därefter dränkte jag snöfligorna i blandningen, kramade ur dem och nålade upp dem på en kartongskiva för att de skulle torka utsträckta över natten. 
 
 
När de hade torkat band jag fast snöret för att kunna hänga upp dem i granen. Voilà!
 
 
 

Snögubbar

Publicerad 2012-12-27 13:28:21 i Pyssel,

 
När jag och lillebror handlade på Panduro hittade han FIMO-lera som jag köpte åt honom.... det var bara det att jag använde nästan alltihop själv när vi skulle pyssla med den (förlåt, lillebror...ska köpa ny!). Det blev små julgranspynt i form av snögubbar.
 
 
Rullade tre små bollar vit lera, gjorde sedan hatten av rullar av den svarta leran. Näsan/moroten av orange lera och ögonen och knapparna av svart lera var mycket pilliga att sätta fast...
 
'
 
Gjorde ett hål i hatten på gubbarna så att jag kunde limma dit en snörstump till upphängning.
 
 
Sedan ska leran härdas i ugnen i 30 min på 110 grader.
 
 
Söta, va?
 
 
 
 
 

Mössa

Publicerad 2012-12-26 16:36:00 i Textil,

Den här mössan pysslade jag ihop förra året. Den är gjord med en teknik som kallas för nålbindning och som är lite som stickning, bara det att man liksom "syr" med en liten nål... Tekniken fick jag lära mig på verkstaden i Slöjdhuset (se länk till länshemslöjdskonsulenterna nedan till höger).

Ljuslyktor

Publicerad 2012-12-26 02:08:00 i Inredning,

Fick dessa snygga ljuslyktor i present av någon som vet att jag älskar sådana <3 De ger julstämning med rött sken men funkar också året runt för kvällar när man vill höja mysfaktorn...

Julgodis

Publicerad 2012-12-26 00:28:00 i Gott,

 
I år blev det mycket julgodis eftersom jag hade en hel helg att förbereda för julen. Mycket bakchoklad gick det åt men det var det värt! Kruxet är bara att inte äta upp alltihop på en gång...
 
 
Dessa godisar kallar vi i min familj "Pappas Special" eftersom det var pappa som kom på dem. De består av ett lager nougat, ett lager blandad ljus och mörk choklad, toppad med vit choklad och en silverkula.
 
 
Knäck. Jag gillar bäst knäck utan mandel, och den här gången lyckades jag få till lagom seghet på den. Mycket lyckat!
 
 
Mandelmassebollar. Färgad marsipan blandad med whiskeyessens (funkar också med annan essen, ex rom).
 
 
Rocky Road. Choklad, daimkulor, dumlekolor, salta jordnötter och juleskum i en härlig blandning! Det var första gången jag gjorde dessa godisar och jag måste säga att jag är mycket nöjd med resultatet: det söta och salta passar så bra ihop och dumlekola är en barndomsfavorit...
 
 
 
Marsipangrisar. Svärmor har en bra bok med beskrivning hur man kan göra dessa, samt annat gott till julen: Julgodis - för stora och små sockerbagare av Johanna Westman.
 
 
 
 
God Jul!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela