trixpysselofix.blogg.se

En pysselblogg fylld av kreativa skapelser, idéer och annat smått och gott.

Morotstårta

Publicerad 2013-01-08 13:00:00 i Gott,

 
Hittade receptet på den här härliga tårtan på bloggen http://mariascupcakes.blogg.se/ , och bakade den till lillasysters student. Som tur var testbakade jag det först, och upptäckte att philadelphiakrämen var alldeles för söt, och för lite "morotig". Så när jag gjorde tårtan till studenten la jag till ett par deciliter rivna morötter och lite rivet citronskal i tårtan, tog  bort 3 dl florsocker från frostingen och la till lite citronsaft som kontrast till det söta. Nedan följer receptet, taget från ovanstående blogg, men med mina modifikationer i fetstil.
 
 
Morotstårta:
~2 stycken bottnar, 20cm i omkrets

4 ägg
4 dl socker
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 dl olja
6 dl rivna morötter
Rivet citronskal från 1/2-1 citron

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Ha ner kanel och vaniljsocker och vispa in lite snabbt i äggsmeten. 

3. Vispa ner mjöl och bakpulver. 

4. Ha i oljan och slutligen rivna morötter och citronskal och vispa tills allt har blandats.

5. Fördela smeten i två formar som är 20 cm i diameter. Försök att fördela smeten så lika som möjligt. 

6. Grädda i ungefär 30 minuter på 175 grader. Låt svalna i formen i ungefär tio minuter, innan du tar ut dem ur formen och sedan låter dem svalna helt. 

Cream Cheese Frosting:

10 dl florsocker
300 gram färskost
130 gram smör, rumstempererat
4 tsk vaniljsocker
Saft från 1 citron

1. Sikta ner florsocker och vaniljsocker i en skål. 

2. Ha i smör och philadelphiaost och citronsaft och vispa tills du har en len frosting. Vispa i ungefär fem minuter, tills frostingen har blivit riktigt fluffig. 
 
Mitt förslag: vänta med att ha i allt florsocker och smaka av så att frostingen inte blir för söt.

Montering:

1. Dela båda bottnarna i hälften, så att du får fyra bottnar. 

2. Placera en av bottnarna på ett fat. Bred ett tunt lager med glasyr.

3. Placera nästa botten ovanpå och bred ytterligare ett lager med glasyr på. 

4. Upprepa med ytterligare en botten och ett lager glasyr. 

5. Sätt på den översta bottnen. Var noga så att alla bottnar ligger jämnt med varandra. 

6. Bred ett tunt lager glasyr runt hela tårtan. Detta för att kakan inte ska smula. Ställ sedan in hela tårtan i kylskåpet i 30 minuter. 

7. Bred på resten av glasyren och forma ett dekorativt mönster om du vill. 
 
8. Dekorera med exempelvis mynta eller citronmeliss.
 
Smaklig måltid!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela